Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Događaji: Ladies In Awards - Izbor žene godine 2017.

U svečanoj atmosferi uz prisustvo brojnih uglednih zvanica, među kojima su bili i ČIP sistemi, 15. decembra 2017. godine je u Narodnom pozorištu u Sarajevu održan Ladies In Awards - Izbor žene godine 2017.

Prema glasovima čitatelja magazine Ladies In ovu prestižnu titulu dobila direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Margeta Hašimbegović, koja je izjavila:"Ovu nagradu pamtit ću cijelog života. San nas je okupio u ovoj divnoj noći, punoj ljubavi, noći gdje smo jedna drugoj podrška. Najvažnije je biti čovjek i raditi srcem. To je moj put i drago mi je da je ova predivna zajednica Ladies In to prepoznala. Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene, Ladies In zajednici kao i marketing agenciji Altermedia, koja je organizovala ovaj divni događaj", kazala je Marijela Margeta Hašimbegović.

Marijela Margeta Hašimbegović je, za doprinos afirmaciji pozorišne umjetnosti i kulture u našoj zemlji, proglašena i za najuspješniju ženu iz kategorije "Kultura".

Na Izboru Žene godine dodijeljena su i posebna priznanja najuspješnijim damama iz šest kategorija i to:

Kultura: Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarita Vujković, direktorica Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, Belma Alić, prva doktorica violončela u BiH.

Biznis: Marina Nevrt, generalna direktorica kompanije «Orbico beauty» BiH, Mirha Hasanbegović, članica Uprave «Raiffeisen Banke», Lejla Zukić Krivdić, direktorica Microsoft BiH/Hrvatska.

Inovacije u biznisu: Milica Savić, osnivačica brenda „Maza“, Maja Gerin, brend „Pepetuške“, Anila Gajević, vlasnica i direktorica Casting i talent agencije „Zona“.

Moda: Nađa i Emina Berberović, «Design by Berberović», Belma Tvico Stambol, “Belma Tvico”, Aida Mušinović, modna dizajnerica, vlastiti brend.

Društvena odgovornost: Selvedina Babić-Junuzović, finansijska i marketing direktorica kompanije “JUNUZOVIĆ- Kopex” i osnivačica Fondacije Junuzović, Šejla Korjenić, PR specijalista «Avon» Bosna i Hercegovina, Hajdi Mostić, finansijska direktorica kompanije «Telemach» i predsjednica Upravnog odbora «Fondacije Telemach».

Poduzetništvo: Deana Šušnjara, vlasnica firme “Jelena shop”, Sandra Vukadin, direktorica kompanije «NoBil», Nina Mulić, vlasnica Le Scarpe.

Unutar svake kategorije su dodijeljena su priznanja za dame koju su imale najviše glasova od strane čitatelja Ladies In magazina i to za: Marina Nevrt, direktorica Orbico beauty (kategorija Biznis), Anila Gajević, direktorica agencije Zona (kategorija Inovacije u biznisu), Deana Šušnjara, vlasnica Jelena shop (kategorija Poduzetništvo), Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodno pozorište Sarajevo (kategorija Kultura), Aida Mušinović, modna dizajnerica (kategorija Moda), Selvedina Junuzović, finansijska direktorica Junuzović Kopex i osnivačica Fondacije Junuzović (kategorija Društvena odgovornost).

Dodijeljena su i specijalna priznanja od strane uredništva Ladies IN magazina. Tako je posebno priznanje «Jedna drugoj smo podrška», koje je namijenjeno dami koja je svojim radom doprinijela promociji vrijednosti Ladies In zajednice, pripalo Maidi Livnjak, direktorici maloprodaje INovina, dok je priznanje «Veliko SRCE», za humanost i solidarnost na djelu, dobila Aida Mahmutović, urednica na TV Hayat.

Na Ladies In Awards - Izbor žene godine 2017. dodijeljena su i posebna priznanja za ambasadorice u našoj zemlji koje su svojim radom doprinijeli razvoju i promociji BiH. Tako su ambasadorica Njemačke Christiane Constanze Hohmann, ambasadorica Indonezije Amelia Achmed Yani i ambasadorica Bugarske Avgustina Tzvetkova Karabasheva na poklon dobile knjige «Bosansko kraljevstvo» i vrijedne replike prstena kraljevske porodice Kotromanića.

Kako ova noć ne bi u potpunosti bila u znaku žena, magazin Ladies In je za ovaj događaj uveo i posebnu kategoriju koja je pripala jačem spolu. Tako je uz Ženu godine, proglašen i In muškarac, a ova titula je pripala Damiru Džumhuru.

"Ovo je bila predivna večer. Zahvalila bih se svim sudionicima, mojim dragim damama iz Ladies In zajednice, svojoj vrijednoj ekipi iz Altermedije bez čije pomoći ovo ne bismo mogli realizirati», kazala je Samira Muratović, predsjednica Ladies In zajednice i direktorica marketing agencije Altermedia

Izvor: Klix.ba

O Nama

21 godinu na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo su osnovani početkom 1996. godine, a 01. jula 1996. zvanično su počeli sa radom. Iza nas je punih dvadeset i jedna godina uspješnog rada i veoma bogatog iskustva.

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura bb 
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
Mob: +387 61 134 294
Mob: +387 61 898 883
E-mail: info@cipsistemi.ba

Newsletter

Prijavite se na newsletter!