Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

ČIP sistemi ugostili predsjednika Industrijske komore Antalije Ilhana Metina

U ponedjeljak, 16. aprila generalna direktorica Adisa Tufo i izvršna direktorica Lejla Tufo u kompaniji ČIP sistemi ugostili su delegaciju iz Antalije, na čelu sa gdinom. Ilhanom Metinom, predsjednikom Industrijske komore Antalije.

Cilj posjete je saradnja i upoznavanje tržišta Bosne i Hercegovine, u čemu će značajno doprinijeti angažovanje Industrijske komore Antalije. Implementacija saradnje počet će učešćem bosanskohercegovačkih kompanija na Konferenciji i B2B susretima 20. i 25. maja u Sarajevu. Tokom trajanja konferencije, zainteresovani privrednici imaju mogućnost održati direktne sastanke sa investitorima i to će biti i prilika povezivanja zemalja Jugoistočne Evrope sa ostatkom svijeta i uspostavljanje infrastrukture koja će olakšati gradnju ekonomskih, privrednih veza.

Tema sastanka u ČIP sistemima bila je suradnja institucija i kompanija povezivanjem zajedničkih ciljeva sa svijetom poduzetništva i realne ekonomije. Sudionici sastanka razgovarali su o različitim modelima saradnje na polju ekonomije, poduzetništva i razvoja tržišta, a koje povezuje antalijska komora sa bh. kompanijama.

Pored predstavnika ČIP sistema, sastanku je prisustvovao Haris Šuman direktor i vlasnik sarajevske kompanije „Ekin“, a delegacija je imala priliku posjetiti i druge uspješne bosanskohercegovačke kompanije poput Hercing d.o.o., na čelu sa gdinom. Emirom Sadžakom. Direktori Edelstahl – Prokroma d.o.o. gdin. Ševal i Adi Hurem su gostima predstavili proizvodni pogon, vlasnica građevinske firme Eko-Teh, gđa. Jasminka Pindžo predstavila je svoju kompaniju za izvođenje građevinskih radova.

O potencijalima investiranja najviše se razgovaralo u Privrednoj komori FBiH, gdje su delagaciju primili gdin. Mirsad Jašarspahić, predsjednik Komore i gđa. Dženana Hodžić, predsjednica građevinskog sektora u okviru Komore.

Važno je spomenuti da je kroz cijelu posjetu delegacije u sarajevskim kompanijama, jedan od domaćina i organizatora susreta bila izvršna direktorica ČIP sistema, Lejla Tufo.

O Nama

22 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo su osnovani početkom 1996. godine, a 01. jula 1996. zvanično su počeli sa radom. Iza nas su pune dvadeset i dvije godine uspješnog rada i veoma bogatog iskustva.

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

Newsletter

Prijavite se na newsletter!