Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

ČIP sistemi nastavljaju tradiciju uspješnog poslovanja – UPORNOST SE UVIJEK ISPLATI

Kontinuirano ulaganje u modernizaciju proizvoda i u edukaciju uposlenika ČIP sisteme čini jednom od uspješnijih bosanskohercegovačkih kompanija, čija je osnovna djelatnost vezana za oblast elektroindustrije, odnosno izvođenje elektroinstalacijskih radova.

Tim kompanije «ČIP sistemi» transparentnim radom i mjesečnim izvještajima, našim poslovnim partnerima, saradnicima i prijateljima želimo opravdati povjerenje koje u nas imaju, a našim društvenim djelovanjem potaknuti i ostale da se aktivno uključe u zajednicu u kojoj žive.

Certifikacijska kuća Institute for Certification of Systems d.o.o., Sarajevo, 26. marta 2018. godine obavila je nadzorne audite sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima normi ISO9001:2015, te su ČIP sistemima zvanično dostavljene i ocjene sa nadzornih audita koje potvrđuju da je sistem upravljanja kvalitetom na zavidnoj razini i da u potpunosti zadovoljava zahtjeve normi, a posebno potrebe krajnjih korisnika.

Podsjetimo, «ČIP sistemi» su certificirani po standardima upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, te po normama organizacijskog upravljanja društveno odgovornim poslovanjem sa principima i smjernicama navedenim unutar norme ISO 26000:2010. Time «ČIP sistemi» potvrđuju svoje korake, da svoje poslovanje usmjere ne samo ka poslovnom uspjehu, već i djelovanju na zajednicu u kojoj se nalaze.

Na čelu sa Adisom Tufo i izvršenom direktoricom Lejlom Tufo ČIP sistemi su i protekla dva mjeseca ulagali u svoje znanje, promovisali naš uspjeh, ali i proizvode i usluge iz Bosne i Hercegovine. Generalna direktorica je svoju karijeru, ali i uspjehe kompanije predstavila za Međunarodni dan žena u Zagrebu na Kongresu poduzetnica Hrvatske i regiona, te na Kongresu 500 poduzetnica u Ljubljani, 4. aprila 2018. godine, ističući snagu jedne žene koja ruši predrasude i barijere, koja stvara nove percepcije o herojima uspjeha, te govoreći o uspjehu kompanije i cijelog kolektiva od 2013. godine, od kada je na njenom čelu.

Žudeći za znanjima, da bi upotpunili iskustvo prisustvovali smo prezentacijama određenih proizvoda koje bismo mogli ponuditi našem tržištu. Istovremeno prezentujući naše usluge i proizvode, među kojima ističemo dva novija, kompatibilna proizvoda italijanskog brenda ACI Farfisa - italijanski pogled - 7“ ekran koji je sofisticiran i sa karakterističnim dizajnom, unutrašnja jedinica Sette i vanjska jedinica koju karakteriše elegancija, modularnost i fleksibilnost – Alba.

Za mjesec april ističemo uspješne završetke naših velikih projekata poput objekta Bau-Herc. Arhitektonski studio GRUPA ARH na čelu sa arhitektom Seadom Gološem 2014. godine počela je sa izgradnjom projekta čiji je investitor Bau-Herc d.o.o. Sarajevo. Objekat se nalazi na spoju ulica Kotromanićeva i Hiseta, u neposrednoj blizini Sarajevo City Centra, odnosno objekta DVOR Luxury Apartments i u ove nepune tri godine dobio je i unikatni epitet u društvu prepoznat kao „zahrđana zgrada“, zbog specifičnosti duple fasade. Spratnost objekta je prizemlje sa šest etaža na površini od 6.300 kvadratnih metara, a «ČIP Sistemi» su na ovom objektu izvodili radove na instalacijama jake i slabe struje, a s obzirom na specifičnost objekta i njegovu lokaciju zahtjevi investitora su bili veoma specifični, te možemo istaći da smo uspjeli uspješno odgovoriti na iste.

U februaru je završena realizacija projekta "Jačanja uloge mjesnih zajednica" kojeg finansiraju Vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP. Na taj način je i podržan projekt Udruženja mladih općine Pale u FBiH, a rezultat su vještine koje su stekli kroz edukativne i kreativne radionice.

Također, generalna direktorica Adisa Tufo i Lejla Tufo prisustvovale su kreativnom sajmu u Turskoj koji doprinosi razvoju novih ideja, ali i uvođenju novih proizvoda i usluga u naše maloprodajne poslovnice Hobby Art Centra.

U cilju stvaranja novih radnih mjesta i pokretanja novih projekata generalna direktorica prošla je i edukaciju novog programa Evropske unije Horizon 2020, a izvršna direktorica je usavršavala znanje za poslovnu motivisanost uprave i tima.

U protekla dva mjeseca pojačana je saradnja sa Bigmevom i Vanjskotrgovinskom komorom. A jedan od projekata na koji smo najponosniji je podrška nevladinoj organizaciji „Trag“ u daljoj realizaciji projekta „Banka koštane srži u BiH“, projekta koji postoji već nekoliko godina, ali koji je trenutno u fazi razvijanja plana za još bolju funkcionalnost svih segmenata bitnih za ostvarenje misije i ideje o Banci.

Kako smo već naveli u samom uvodu od 24. januara ČIP sistemi su uključeni i u izdavaštvo. Sa knjigom „Vruć krompir“ do sada smo posjetili nekoliko bosanskohercegovačkih gradova među kojima su Mostar, Tuzla i Zenica, i taj kontinuitet se i dalje nastavlja.

Poslovanje ČIP sistema se, uz ideju generalne direktorice proširuje u vidu rada portala - poduzetnice.ba. Poduzetnice.ba je portal pokrenut sa ciljem umrežavanja, motivisanja, informisanja, promovisanja, afirmisanja i edukacije poduzetnica i poduzetnika iz Bosne i Hercegovine i regiona.

O Nama

22 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo su osnovani početkom 1996. godine, a 01. jula 1996. zvanično su počeli sa radom. Iza nas su pune dvadeset i dvije godine uspješnog rada i veoma bogatog iskustva.

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D 
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

Newsletter

Prijavite se na newsletter!