Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Generalna direktorica ČIP sistema u Beogradu dobila priznanje "Dama godine"

U Beogradu je, u utorak 24. aprila održana svečanost povodom dodjele priznanja "Dama godine 2018". Događaju zatvorenog tipa prisustvovalo je oko 250 VIP zvanica iz raznih sfera života, među kojima su i generalna direktorica ČIP sistema Adisa Tufo i izvršna direktorica ČIP sistema Lejla Tufo.

Među laureatima su se našle dame iz društvenog, javnog i privrednog života, koje su postigle uspjeh na raznim poljima, a pri tome zadržale svoju suptilnu stranu ličnosti, ženstvenosti i posebnosti, a kao takve predstavljaju primjer svojoj sredini. Prestižno regionalno priznanje, koje je uručeno za oko 20 dama, dobila je i naša, generalna direktorica Adisa Tufo - za svoj rad, društveni angažman i stvaralaštvo.

Generalna direktorica naše kompanije je do danas dobila nekoliko lokalnih i regionalni priznanja u području poduzetništva i društvenog angažmana, a sada je i vlasnica priznanja "Dama godine" za svoju ženstvenost, doprinost ženskom poduzetništvu i za njen društveni angažman u kojem zagovara ideje o rodnoj  ravnopravnosti, položaju žene u društvu, jednakim šansama za sve.

Kao generalna direktorica kompanije “ČIP sistemi” od 2013. godine u svom radu promiče općeljudske vrijednosti. Kroz vlastiti angažman, ali i kroz rad kompanije senzibilira javnost o osobama sa invaliditetom i njihovoj afirmaciju u društvu, promiče individue, žene, mlade, udruženja i projekte koje doprinose boljem življenju, o čemu je pisala i u svojoj knjizi ‘Vruć krompir’, priči o ljubavi, strasti, poduzetništvu i snovima jedne žene.

Priznanja jesu lijepa i često dolaze nekako na kraju. Drugima se često čini iznenada, ali toliko je truda i nevidljivog djelovanja uloženo, da bi vas na kraju neko prepoznao. Najvažnije je uživati u procesu, u svakom danu koji nam je darovan i uvijek davati svoj maksimum. Naravno, svako mi je priznanje drago i svako me obavezuje. Kako prolaze godine, redaju se i priznanja, ali i moji ciljevi postaju veći, smjeliji i vjerujem da će toga biti još. Regionalno priznanje «Dama godine»  mi je posebno drago, jer odaje počast mojoj «ženskosti» i ženstvenosti. Jesam uspješna u svom poslu, ali sam na prvom mjestu žena i majka i uživam u svim onim čisto ženskim stvarima, koje ženu i čine ženom. «Dama godine» je i namjenjena takvim ženama, zar ne…?“, kazala je o priznanju naša direktorica, ističući zadovoljstvo što se nalazi u Beogradu sa uspješnim ženama Srbije i regiona, koje također čine Balkan ljepšim mjestom za život.

Godišnju dodjelu priznanja istaknutim ženama iz javnog, društvenog i privrednog života „Dama godine“ organizuje od 2014. godine predsjednik Udruženja građana “Dete u srcu”, Dejan Pantić, koji kao idejni tvorac događaja namenjenog ženama, važi za jednog od izuzetno cijenjenih i priznatih džentlmena među damama.

Gospodin Pantić i njegova ekipa su se zaista potrudili da damama prirede noć za pamćenje.

Među dobitnicama ove godine su mnoge dame, mahom iz svijeta biznisa i estrade. Noć su uljepšalje Neda Ukraden, Zorica Brunclik, Boris Novković, Suzana Mačić, ali i mnoge druge javne ličnosti iz Srbije i regiona.  Fantastična prilika za umrežavanje, ali i širenje pozitivne energije, koja je obilježila ovu toplu beogradsku noć.

Adisa Tufo je također, uz tri dobitnice regiona - Editu Dautović - poduzetnicu iz Crne Gore, Bernardu Cecelju - poduzetnicu iz Hrvatske i Penku Mukaetovu - poduzetnicu iz Makedonije bila i gošća jutarnjeg programa na nacionalnoj televiziji Srbije HappyTV.

 

O Nama

22 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo su osnovani početkom 1996. godine, a 01. jula 1996. zvanično su počeli sa radom. Iza nas su pune dvadeset i dvije godine uspješnog rada i veoma bogatog iskustva.

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D 
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

Newsletter

Prijavite se na newsletter!