Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Ines Ban-Kolić, direktorica hrvatske kompanije Elvirtus u posjeti ČIP sistemima

U prostorijama kompanije “ČIP sistemi” održani je sastanak kojem su prisustvovale generalna direktorica “Čip Sistema” Adise Tufo i direktorice hrvatske kompanije “Elvirtus”, a ujedno i članice “Virtualnog ženskog poduzetničkog centra”, gospođa Ines Ban Kolić, a sve u okviru posjete Sarajevu u vezi sa potpisivanjem Sporazuma o saradnji asiocjacija poduzetnica  Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom direktorice kompanija su istakle važnost zajedničke saradnje i uklanjanja administrativnih prepreka u cilju uspostavljanja tješnjih privrednih veza između dvije zemlje, te su na tom planu razgovarali o mogućoj saradnji ove dvije kompanije.

U sklopu sastanka predstavljeno je poslovanje i  projekti na kojima radi ova uspješna hrvatska kompanija. Nakon predstavljanja razmijenjene su ideje o budućem smjeru i metodama rada, te su, između ostalog dogovoreni naredni koraci koji bi bili potrebni za zajednički rad i rast.

Kako je istakla gošća iz Hrvatske, “Elvirtus” je kompanija čija je osnovna djelatnost fotonaponska elektrana. Naime, prvenstveni cilj je osvijestiti ljude o potrebi obnovljivih izvora energije. Elvirtus radi na realizaciji cijelog projekta – radi se idejni project FN elektrane prema zahtjevima korisnika (proračun efikasnosti i optimizacije rada FN elektrane, proračun povrata investicije te se zahtjev usaglašava sa zakonskim regulativama), nakon čega se pristupa nabavci i montaži opreme za FN elektranu, te puštanju u rad i predaji “ključa” korisniku.

Projekt koji radi Elvirtus je značajan za kompanije, domaćinstva i društvo prvenstveno jer se pokreću stotine instalaterskih preduzeća - To su elektrane koje sunčevu energiju pretvaraju u struju. Sunčeva svjetlost, sunčeve zrake, sunčevo zračenje ili solarno zračenje je cijelokupni spektar elektromagnetskog zračenja koje nam dolazi sa Sunca koji se pretvara tzv. envertorom u izmjeničnu struju koju koristimo u domaćinstvu – ističe Ban-Kolić, naglašavajući činjenicu da dvosmjernim brojilima višak struje se vraća u državnu mrežu, time država domaćinstvu ili kompaniji plaća struju. – U Hrvatskoj to će biti po principu kompenzacije  - koliko smo uzeli, koliko smo primili. Ja neću sve vrijeme proizvoditi struju samo za svoje potrebe, ja ću je i prodavati u mrežu. Ja sam proizvođač struje, a ujedno i potrošač struje kad nemam svoju struju.

Povrat investicije je 6-8 godina, a nakon čega se ostvaruje benefit umanjenih računa za električnu energiju i zarada. Fotonaponska elektrana je i postupak pretvaranja energije koji je potpuno neupadljiv, siguran, pouzdan, ali i ekološki prihvatljiv jer ne uzrokuje emisije stakleničkih plinova.

Kako nam je kazala i generalna direktorica “ČIP Sistema” Adisa Tufo saradnja sa ovom kompanijom je značajna iz mnogo segmenata, među kojima je i pozitivan prmjer široj zajednici i mlađim generacijama – Ponuda koju nudi Elvirtus je značajna za sve nas jer nam nudi vlastiti izvor zelene energije, praćenje svjetskih trendova i utjecaj na percepciju kompanije u društvu.

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.