Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Još jedna uspješna godina je iza nas!

Ispraćajući staru i dočekujući Novu godinu, ne možemo, a da ne sumiramo i analiziramo kakvu godinu ostavljamo, koje projekte počinjemo ili nastavljamo, a koje ostavljamo iza sebe.

Kompanija ČIP sistemi na čelu sa generalnom direktoricom Adisom Tufo, 2018. godinu zaključuje kao jednu od najuspješnijih do sada. Zadržali smo epitet društveno- odgovorne kompanije i to po ISO standardu 26000:2010, te poslovanje i ove  godine na izmaku obilježili u skladu sa normom 9001:2015. Značajno za istaći je stečeni certifikat Bonitetne izvrsnosti i pouzdanosti koji nam je dodjeljen u decembru 2018. godine, a od analitičke kuće Bisnode BH, izdatim po međunarodnim standardima. U toku 2019. godini čeka nas realizacija saradnje sa Poslovnim novinama, a u vezi sa projektom  Brzorastućih kompanija, među kojima smo i mi.

Da svake godine dižemo ljestvicu kvaliteta i rada, u prilog ide činjenica završetka nekoliko značajnih radova, među kojima ističemo – završetak instalacije kontrole radnog vremena u svim Ziraat bankama na području cijele Bosne i Hercegovine, zatim završetak projekta rekonstrukcije elektroinstalacija u internatu Mjedenica za djecu sa posebnim potrebama. Tu je i projekat instalacije senzora u pet srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo. U 2018. godini završen je i veliki projekat na kojem smo bili dvije godine, a riječ je o elektroinstalacijama na 13 objekata Turističkog naselja Rakovica “Rakovica Resort”, koji smo radili zajedno sa uspješnom bh. kompanijom Hercing, kao i projeka Hematologija na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu na koji smo jako ponosni, koji smo radili sa kompanijom EkoTeh, u kojem je elektro sektor ČIP sistema, na čelu sa inžinjerom elektrotehnike Fadilom Bećirovićem pokazao vrhunski rad i napredak. Uspješno je završena realizacija projekta hrđave zgrade BauHerc, na Marijin dvoru, a tu su i projekti Unionivesta, Hotel Sarajevo, Kumrovec – na kojima se radovi privode kraju.

Kompanija ČIP sistemi iz godine i godinu bilježi i značajne društvene projekte, a za koje generalna direktorica uvijek ističe da su najznačajni za rast i razvoj društva. U 2018. godini smo ostvarili značajnu saradnju sa Srednjom elektrotehničkom školom za energetiku iz Sarajeva, čija realizacija će početi od februara 2019. godine. Nadalje učešćem na projektu BEing ostvarena je još jedna saradnja sa Elektrotehničkim fakultetom iz Sarajeva, a u sklopu kojeg je studentica Lamija Mujezinović praksom od mjesec dana usavršila svoje znanje i vještine, koje su joj neophodne za dalji angažman u elektro sektoru. Učešćem na Sajmu zapošljavanja, u organizaciji Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo - ČIP sistemi su mladima iz cijele Bosne i Hercegovine dali priliku da apliciraju za poslove, kao i da vide mogućnosti koje im se nude, a koje su često zbog ekonomske ili socijalne situacije neprimjetne. Da radimo za mlade, za budućnost, napredak i društveni rast, dokaz je i ponovno učešće na Socijalnom danu, u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca, gdje smo učenicama srednje škole dali priliku da rade jedan dan u administraciji naše kompanije, odnosno u trgovini Hobby Art Centra na Marijin Dvoru. Drušveno-odgovorni projekat na koji smo najponosniji ove godine je projekat “Trans2Work”, koji je organizacijom univerziteta u BiH, Erasmus+ organizacije i bh. kompanija dao priliku osobama sa invaliditetom, a koji dolaze iz zemalja regiona da svoju praksu provedu u realnom sektoru. Projektom koji je trajao dva mjeseca naša kompanija je dobila divnog mladića koji se uklopio u naš tim kao osoba sa radnom etikom, odličnim komunikacijskim sposobnostima, a zatim je postao i veliki prijatelj, naš Aleksandar Stojković. Kolektiv koji broji jednak broj žena i muškaraca uvidio je značaj kampanje Race for the Cure, te događaja koji je posvećen ženama oboljelim od raka. Smatramo da je 2018. godina samo početak za naš dalji angažman u ovom polju djelovanja. Sadnjom drveta za Međunarodni dan mira našim kolegama, poslovnim partnerima i prijateljima poželjeli smo prije svega mir, toleranciju i ljubav, te poštovanje prirode i okoline u kojoj živimo i u kojoj djelujemo, a koju često zanemarujemo.

Za rast tima najznačajnija je edukacija – te smo u 2018. godini počeli sa zajedničkim edukacijama, a u organizaciji Centra za lično i profesionalno usavršavanje, kojim svakog mjeseca radimo na ličnom rastu, te rastu tima i zajedničkog rada. Kao i svake godine i ove godine smo obnovili naše certifikate zaštite na radu i zaštite od požara, a dalje smo krenuli ka edukativnim projektima usavršavanja znanja u programima finansiranja, u koji se ubraja program SERDA-e za mala i srednja preduzeća, a koji se tiče razvoja alata i vještina za projekte Evropske unije. Naša izvršna direktorica je prisustvovala edukaciji u Vanjskotrgovinskoj komori na kojoj se govorilo o važnosti sistema baze podataka u velikim i uspješnim kompanijama, te o integrisanom upravljanju rizicima. Kolege – inžinjeri elektrotehnike prisustvovali su edukaciji o KNX sistemu i Socomec rješenjima, u organizaciji kompanije Hager, te o Rittal IT solutions dayu u organizaciji SYS kompanije.

Najznačajniji događaj za 2018. godinu, a u organizaciji ČIP sistema i našeg poslovanja, je posjeta predstavnika italijanske kompanije ACI Farfisa, sa kojom sarađujemo već 21 godinu. Naime, 23. oktobra smo u Hotelu Hills na Ilidži predstavili nove proizvode ACI Farfise koje imamo u ponudi, te smo prisutnima predstavili i naše dosadašnje poslovanje i partnerstvo sa ovim italijanskim brendom.

U 2018. godini imali smo mnogo zajedničkih druženja. Prisustvovali smo velikim konferencijama, radili smo na team buildingu, upoznavali smo nove ljude, partnere i ostvarivali značajne saradnje.

Našu uspješnu 2018. godinu predstavlja velika saradnja sa Privrednom komorom FBiH, posjeta predsjednika Industrijske komore Antalije Ilhana Merina, te posjeta gostiju iz Turske, predstavnika turske kompanije Vatan Kablo, brojne posjete poduzetnica i saradnja sa poduzetnicama iz regiona. Tu je i saradnja sa BIGMEV-om, Centrom za edukaciju i istraživanje “Nahla”, čiji član Upravnog odbora od ove godine je i naša generalna direktorica. Za naše poslovanje od značaja je i posjeta Sajmu u Turskoj.

U 2018. godini, kao i prethodnih godina naša generalna direktorica, Adisa Tufo zablistala je na poduzetničkom nebu. U februaru je proglašena poduzetnicom mjeseca u srbijanskom magazinu “Dama”. Zatim je uslijedila titula Dame godine u Beogradu, gdje je ponijela titulu uspješne poduzetnice, filantropa, društveno-odgovorne liderke i blogerke - “Dame godine 2018”.

Kao osoba koja vodi naš tim, ponosni smo na put uspjeha kojim zajedno koračamo. Svoje liderstvo ove godine okrunila je kao govornik na velikoj bh. konferenciji, u organizaciji LRC Biz-a “Pouzdanost 2018”, zatim kao predavač u Otočcu (HR) na Konferenciji “Žene i točka”. O promašajima i uspjesima govorila je na događaju “Fuckup night”. Rušila je barijere i stereotipe u Ljubljani na konferenciji “500 poduzetnica”. Za Dan žena u Zagrebu  na konferenciji Virtualnog ženskog poduzetničkog centra kazala je da žena ženi ne smije biti vuk, već samo drug, i svojom energijom digla je salu na noge. Naša direktorica bila je jedna od predavača na konferenciji poduzetništva žena u Podgorici, te na konferenciji “Biznis na štiklama” u Novom Sadu. Govoreći o ženskom poduzetništvu značajno je istači i saradnju sa Bisnode BH, te našem učešću na Klubu visokih peta. Tu je i naša posjeta i druženje na eventima LadiesIN magazine. Posljednja posjeta za ovu godinu je Rogaška Slatina (SLO) i B2B sastanci na kojima su ostvareni novi dogovori, čija realizacija nas čeka u 2019. godini.

Sa knjigom “Vruć krompir” naša generalna direktorica ostvarila je veliki uspjeh. Knjiga je izdata, te promovisana u januaru 2018. godine. Svoje gostovanje doživjela je u svim velikim centrima širom Bosne i Hercegovine, ali i regiona, kao i Evrope. Između ostalog “Vruć krompir” promovisan je u Minhenu, Zagrebu, Ljubljani, Sarajevu, Tuzli, Mostaru, te Stocu, Zenici, Visokom, Bugojnu i tako dalje. Govoreći o knjizi, poduzetništvu, ČIP sistemima, drušvenom angažmanu i ženskom poduzetništvu, naša generalna direktorica ove godine je gostovala na Federalnoj televiziji, BHTV-u, Al Jazeeri, TV Sarajevo, N1, TV Vogošća, Hayat televiziji, TV 1, Face TV i mnogim drugim.

Iza nas, našeg tima u 2018. godini su veliki i značajni uspjesi, projekti i saradnje, te ne možemo nepoželjeti da 2019. bude još bolja, to želimo i svim našim kolegama, prijateljima, saradnicima i poslovnim partnerima.

Sretno!

 

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!