Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

CLPU/ Realizacija projekta "Ocean 8 kroz formulu MAK": Izlazak iz komfor zone

Edukacija na temu "Izlazak iz zone komfora”, održana je 30. januara 2019. godine u kompaniji ČIP sistemi, u saradnji sa CLPU (Centrom za lično i profesionalno usavršavanje), a kroz edukativni program trenerica Lejle Tutić i Enise Aganović pod nazivom "Ocean 8 kroz formulu MAK".

Polaznice programa će na ovom jedinstvenom  putovanju savladati  motivacione tehnike, osnove NLP-a, tehnike kreativnog učenja, upravljanje kućnim budžetom,  minimalizam u finansijama, zamjenu uloga, S. C. O. R. E. model, team buildung, osnove psihodrame i još puno toga. Unutar 36 satiintenzivne edukacijel, polaznice su imale priliku posjetiti i kompaniju ČIP sisteme, te raditi sa uposlenicima na tehnikama pomoću kojih se izlazi iz komfor zone.

Predavač današnje edukacije bila je Maksida Agić-Skrobo, pedagog, psiholog i Enisa Aganović, jedna od trenerica CLPU-a.    

Snažna strategija o napretku, uspjehu, ličnom i profesionalnom osnaživanju, “Izlazak iz zone konfora”, osmišljena je tako, kako nam je kazala trenerica projekta “MAK”, Aganović Enisa, da njihove polaznice,  radeći poslove koje nikada nisu radili, izađu iz zone komfora, dok su zaposlenici ČIP sistema, izašli iz zone komfora, na način da su organizovali i osmislili konferenciju pod nazivom “Ekološka prihvatljivost digitalnog marketinga”, rješavajući probleme i zadatke sa kojima se do sada nisu susretali.

Pored polaznica CLPU-ovog programa, među uposlenicima ČIP sistema istakao se mladi Emrah Kaltak, koji je imao ulogu menadžera projekata kojeg je trebalo osmisliti. Premda je Emrah, kako je sam istakao krenuo u novi izazov prihvatajući priliku da sa terena i elektroinstalaterskog posla počinje u ČIP sistemima raditi kao koordinator prodaje - rado prihvata nove zadatke kojima će usvršiti i unaprijediti svoje znanje i vještine.

Polaznice CLPU-ovog programa, među kojima je i Aldijana Ćedić kazale su da je prevazići barijere i izaći van zone komfora nešto što je svima potrebno kako bi napredovali i privatno i poslovno.

Rad na sebi, detektovanje da nešto nije u redu, donošenje odluke, ohrabrenje – ciljevi su današnjeg događaja, na kojem je zaključeno da izlazak iz zone komfora predstavlja izlaz iz stanja zaglavljenja, stagniranja u psihološkom smislu, odnosno promjena psihočkog stanja kako bi osoba učinila akciju prema vlastitom putu poboljšanja i afirmaciju vlastite pozicije u privatnom i i poslovnom smislu.

Tekst je napisala i pripremila Aldijana Ćedić, u okviru projekta "Ocean 8 kroz formulu MAK", a dijelom realizovanog u kompaniji ČIP sistemi.

 

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.