Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Podrška projektu "Modern Renewables-Brighter Future"

Projekt Modern Renewables – Brighter Future su osmislili studenti Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Koncept projekta i idejni dokument su izradili studenti koji su članovi IEEE udruženja, zajedno sa svojim Advisorima. Zadatak ovog projekta jeste da se izgradi jedno moderno Solarno drvo ispred Ekonomskog fakulteta, koje predstavlja konstrukciju sa solarnim panelima za proizvodnju električne energije u urbanim centrima, kako bi se prolaznicima objezbjedila besplatna električna energija. Većina poznatih gradova svijeta ima svoj autentičan izgled Solarnog drveta, tako da izgradnja ovih malih izvora električne energije predstavlja trend.

Odabir najboljeg idejnog rješenja i svečanost povodom postavljanja Solarnog drveta u Starom gradu održala se u subotu, 27. aprila 2019. godine, a kako kompanija ČIP sistemi između ostalog podržava rad studenata Elektrotehničkog fakulteta bilo nam je zadovoljstvo odazvati se pozivu da prisustvujemo svečanosti.

Idejno rješenje Nadije Borovine i Eme Čaluk izabrano je kao najbolji dizajna novog solarnog stabla u okviru projekta "Modern Renewables – Brighter Future".

''Komisija je imala veoma težak zadatak da odabere najbolje rješenje. Pored bodova koje je komisija dodjeljivala, jedan dio bodova su nosili i glasovi publike. Konkurencija je bila velika, a studenti su bili na visini zadatka'', kazala je Feni glasnogovornica tim projekta MRBF Sanela Mešić. Istaknula je da je pobjednički dizajn moderan te da prihvata sve uvjete i kriterije koje je projektni tim definirao. ''Osim toga, predstavlja simbol i budućnost u kombinaciji s olimpijskom prošlošću grada Sarajeva'', naglasila je. 

''Naredni koraci su izrada tehničke dokumentacije pobjedničkog rješenja i svakako dalja realizacija izgradnje solarnog stabla'', rekla je Mešić. 

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.