Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Večernjakov pečat/ Generalna direktorica ČIP sistema Adisa Tufo "Ponos BiH"

 

U Mostaru je 22. maja održano 18. izdanje “Večernjakovog pečata”, na kojem je odato priznanje pojedincima koji su svojim radom, zalaganjem, promovisanjem pozitivnih vrijednosti doprinijeli kulturnom, društvenom i političkom razvoju BiH.

Ovogodišnji Večernjakov pečat otvorila je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović kazavši kako je Bosna i Hercegovina izvor ljudi s kojima se svi ponosimo: “Dobrota, plemenitost i humanost temelj su svakog uspjeha i napretka. Večeras ističemo ljude koji nas upućuju na istinske ljudske vrijednosti i uče kako u zajedništvu možemo živjeti naše različitosti.”

Generalnoj direktorici uspješne sarajevske kompanije ČIP sistemi Adisi Tufo dr. Nikica Gabrić dodijelio je nagradu Ponos BiH u kategoriji pothvat godine, za koju ističu da je oživjela kompaniju koja posluje više od 20 godina, ali da je zaslužna i za jaču promociju žena u poduzetništvu ne samo u BiH, već na cijelom Balkanu. Napominjemo, Tufo je dobitnica i niza regionalnih priznanja upravo za unapređenje poslovanja, ali i za promjene koje donosi u vidu promocije i rušenja stereotipa o ženama koje se nalaze u biznisu.

 -Nekoliko minuta prije uručenja nagrade, nisam znala da će ona stići u moje ruke i da sam ja jedna od osoba čiji je rad i aktivizam tako snažno odjeknuo u BiH i regionu. Zaista mi mnogo znači. Jako sam uzbuđena i radosna zbog svega. Zahvaljujem se Večernjem listu. Iza mene je jedna fenomenalna noć. Sigurna sam da je ovo što se večeras dešava u Mostaru – jedno veliko more pozitivne energije – jedan od najboljih načina da Bosna i Hercegovina zaista postane bolje mjesto za život - poručila je svim gostima Adisa Tufo.

Uz Adisu Tufo, dodjelu priznanja kao ličnosti godine dobili su igrači hrvatske nogometne reprezentacije, a koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, na čelu sa Zlatkom Dalićem, selektorom. Večernjakov pečat obilježile su uspješne, posebne i nadasve velike ličnosti koje svojim djelima ostavljaju pozitivan “trag” u bosanskohercegovačkom društvu. Te je za kategoriju “Ponos BiH za humanist” nagrada pripala Senaidu Išeriću, Dane Vasić i Daut Tihić su nagrađeni u kategoriji “Ponos BiH Uspjeh”, za međureligijski dijalog nagrađene su sestra Blanka Jeličić i mualima Sejda Mujić-Kevrić, lokalnim liderima proglašeni su gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković, za znanost nagradu su odnijeli Zoran Tomić, Rifat Škrljelj i Radoslav Gajanin, Mate Bulić za 40 godina uspješnog rada dobio je priznanje za životno djelo, dok je Mirza Teletović nagrađen kao sportista godine, u kategoriji “Naše gore list” Večernjakov pečat pripao je Ivici Nuiću,  lobistom godine proglašen je Petar Dafi, šef misije USAID-a u BiH, a Zdravko Čolić, inače i specijalni gost ovogodišnje dodjele dobio je priznanje za doprinos kulturi. Glavnom uredniku “Večernjeg lista” Draženu Klariću uručena je posebna čestitka povodom 60. rođenanda Večernjeg lista, s više od hiljadu potpisa.

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.