Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Još ljepša Ilidža: Otvoren novi pješački most na rijeci Željeznici

U prisustvu brojnih građana i zvanica u Općini Ilidža je svečano otvoren pješački most preko rijeke Željeznice. Riječ je o pješačkom mostu namijenjenom povezivanju dviju obala, tačnije jednog dijela Ilidže – naselja Pejton i industrijske zone kod trgovačkog centra OBI. Ukupna dužina mosta je 92,65m, a širina mosta je promjenjiva i kreće se od 5,26 do 5,30 metara.

Vrijednost radova je 1.379.823,15 KM, a na konkursu za izvođača je izabrana firma “Porobić” iz Zavidovića, dok je podizvođač firma Pont d.o.o”. Nadzor je povjeren firmi In d.o.o, a elektroinstalaterske radove obavljala je ilidžanska firma Čip Sistemi d.o.o.

Iako u blizini postoji most za pješake i vozila, on godinama nije pogodan za građane koji žele pristupiti industrijskoj zoni, istakli su predstavnici Općine Ilidža, dodajući da je izgradnjom pješačkog mosta ostvarena vizija spajanja stare ideje rimskog mosta sa novim idejama i principima gradnje i oblikovanja mosta.

Svečanoj ceremoniji otvorenja prisustvovao je veliki broj zvanica, ali i građana koji su izrazili veliku zahvalnost načelniku Senaidu Memiću i općinskoj administraciji, njihovim saradnicima, ali i izvođačima koji su izgradili ovaj most.

“Drago mi je što je iza nas još jedan uspješan projekat i ovom prilikom se zahvaljujem svim izvođačima i radnicima koji su bili uz nas i koji su doveli ovu investiciju do kraja, a koja je samo jedna od nizu investicija i projekata koji su ispred nas”, izjavio je između ostalog načelnik Memić prilikom otvaranja mosta, najavljujući nove projekte, investicije – nove mostove i građevinske objekte koje će biti finansirani iz općinskog budžeta.
Kako je istaknuto, otvorenje mosta su građani dugo čekali, jer se odavno ukazala potreba za povezivanjem ova dva naselja, zbog protoka sve većeg broja građana i s obzirom na to da se u samom naselju Pejton nalaze škole i vrtići, a “preko vode” je  poslovna zona i nova naselja.

Pješački most je zasigurno jedan razvojni projekat čije ćemo benefite osjetiti tek u narednom period. Govoreći iz struke, zasigurno tvrdim da samo mjesto izgradnje, tip konstrukcije, materijali, tehničko i tehnološko rješenje, estetsko oblikovanje, svi detalji urađeni su po najnaprednijim strukovnim i svjetskim standardima i mislim da će projekti poput ovog za sobom povući nove, veće i kvalitetnije projekte na kojima se nadamo da ćemo opet biti uključeni i dati svoj doprinos zajednici u kojoj poslujemo, čuli smo od izvođača radova.

“U zoni ograde postavljena je led linijska rasvjeta, te led reflektori, kao i  osvjetljenje ispod i iznad konstrukcije. A cijeli most je pokriven i video nadzorom”, istakao je Eldin Merdić, dip. ing. elektrotehnike i predstavnik kompanije Čip Sistemi, dodajući da mu je bila velika čast raditi na projektu poput ovog, a kojim je omogućena lakša i brža komunikacija između naselja.

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.