Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Čip Sistemi na Sajmu zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa među 120 kompanija

Sajam zapošljavanja i poduzetničkih inicijativa otvoren je 16.10.2019. godine u Sarajevu na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović, a cilj je ostvarivanje zajedničkih interesa od značaja za razvoj privrede, unapređenje uslova za ekonomski rast, otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti na području Kantona Sarajevo. Istoimeni projekat da se svim nezaposlenim, mladima prije svega omoguće i unaprijede uslovi za rad, omogući zaposlenje - prije svega - podržala je i naša kompanija Čip Sistemi.

S obzirom na to da je namjera Strategije razvoja KS da se unaprijede uslovi za ekonomski rast, što u konačnici znači otvaranje novih radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti, na sajmu učestvuje 120 poslovnih subjekata i poslodavaca, kroz pet industrija: IT, turizam, stari zanati, startup  te ostale privredne i uslužne djelatnosti.

Sajam organizira Javna ustanova Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo s partnerima, a to su: Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Privredna komora Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, te općine Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo.

Na štandu u sajamskom prostoru poslovni naše kolegice Amela Ćatić i Ilma Softić istakle su naše aktivnosti, programe, planove i kao i potrebe za zapošljavanjem, o kojima su se posjetitelji i oni koji su u potrazi za poslom mogli informisati, ali i aplicirati za posao.

Na svečanosti otvorenja sajma, direktor JU "Služba za zapošljavanje KS" Nermin Pećanac, načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić, predstavnici Vlade KS i resorni ministar Malik Garibija te predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković, ocijenili su  da je sajam istinsko mjesto susreta poslodavaca i onih koji traže posao.

Na Sajmu je upriličeno i potpisivanje memoranduma o saradnji sa 24 ustanove, organizacije i drugim pravnim subjektima koji provode programe obuka, prekvalifikacija i dokvalifikacija za nezaposlene i druge osobe, to jeste  programe obrazovanja odraslih i podizanje konkurentnosti nezaposlenih osoba za tržište rada, a što je naredni cilj i kompanije Čip Sistemi.

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.