Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Bisnode4Exellence: Kompanija Čip Sistemi dobitnica prestižnog priznanja

Sarajevo, 19.12.2019 - U sarajevskom hotelu Austria&Bosna održan je Bisnode4Exellence, kojim je međunarodna bonitetna kuća obilježila uspješan kraj poslovne godine, ali i za izvanredno poslovanje nagradila najbolje.

Zlatnim Bisnode certifikatom bonitetne izvrnosti nagrađeni su i Čip Sistemi, uspješna bh. kompanija koja na tržištu Bosne i Hercegovine posluje 23 godine.

Kako su istakli organizatori Bisnode Certifikat bonitetne izvrsnosti ističe certificirane kompanije u njihovom okruženju istovremeno ih stavljajući u ravnopravan položaj sa kompanijama iz Evropske Unije, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji. Koliko su značajne bonitetno izvrsne kompanije najbolje govori činjenica da, iako ih je nepunih 26% od ukupnog broja aktivnih kompanija u BiH, njihov udio u ukupnim prihodima države je 70%, u ukupnoj dobiti 80% a zapošljavaju 59% ukupno zaposlenih u BiH. 

"Uvijek je čast biti među najboljima, te za svoj rad, kao i rad svog tima dobiti priznanje izvrsnosti. Certifikat bonitetne izvrsnosti jedno  je od rijetkih međunarodnih priznanja sa kojim se kompanija dokazuje svojim potencijalnim partnerima da je odgovorna i kvalitetno vođena. Ovim priznanjem svrstvamo se među one sa kojim treba poslovati - a za tržište naše zemlje mislim da je to velika vrlina i svakako motivacija da budemo još bolji, pogotovo kako smo nagradu dobili na kraju godine - u Novu godinu ulazimo još bolji i snažniji za nove pobjede i nova priznanja", istakla je generalna direktorica Adisa Tufo.

Kompanija Čip Sistemi d.o.o. osnovana je 1996. godine i danas je jedna od vodećih elektroinstalaterskih kompanija. Ističu kako su ponosni na činjenicu da već 23 godine uspješno djeluju na području Bosne i Hercegovine, te sarađuju sa lokalnim, regionalnim, ali i evropskim kompanijama, među kojima je i italijanski brend interfonske opreme ACI Farfisa. Na njihovoj referenc listi nalaze se mnogi značajni objekti i institucije među kojima su brojne ambasade, obrazovne institucije, ali i poslovni i stambeni objekti širom Bosne i Hercegovine.

Prisutni su na događaju imali priliku sagledati rad Bisnodea u ovih pet godina u BiH, i vidjeti na koji način Bisnode, uz strateškog partnera, bonitetnu kuću Dun&Bredstreet, planira omogućiti da priča o poslovnom uspjehu bh. kompanija na globalnom tržištu bude prepoznata u 2020. godini, zahvaljujući proširenju Bisnode švedske, nordijske i europske ponude, čime su pokrili cijeli svijet.

Kompanije koje su preuzele certifikat su: bonitetni razred A: AS TAD Autodijelovi d.o.o. Tuzla; BTS COMPUTERS d.o.o. Sarajevo; GLAMUR DIZAJN d.o.o. Vogošća; J.P. RV PLAVA VODA d.o.o. Travnik; Ilijaš; RAŽ d.o.o. Žepče (Razvojna agencija Žepče); WINTER d.o.o. Travnik; bonitetni razred AA: ASA – ŠPED d.o.o. Sarajevo; BHPASSPORT d.o.o. Sarajevo; EKOPAK d.o.o. Sarajevo; GABELA LOGISTIC d.o.o. Sarajevo; JKP PANNONICA d.o.o. Tuzla; MUJANOVIĆI d.o.o. Vogošća; VINIL d.o.o. Tuzla I WELL d.o.o. Živinice, i bonitetni razred AAA: AUTOMATIC SERVIS d.o.o. Visoko; BAUPARTNER d.o.o. Lukavac; BRAĆA MUJIĆ EXPORT-IMPORT d.o.o. Sarajevo; ĆAĐOPREVOZ d.o.o. Maglaj; DRINA ŠPED d.o.o. Tuzla; J.U. DOM ZDRAVLJA Prača; KUNA export-import Visoko; MACLINE d.o.o. Sarajevo; VISPAK d.d. Visoko; ZOO CENTAR d.o.o. Sarajevo; GENERAL LOGISTIC d.o.o. Sarajevo.

Posebno ističemo i Zlatne certifikate bonitetne izvrsnosti, međunarodno priznatu potvrdu izuzetnog kvaliteta poslovanja, koje u BiH može imati samo 3,8% od ukupnog broja aktivnih kompanija koje predaju završne godišnje izvještaje.

Ovo izuzetno priznanje pripada kompanijama ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo; EUROSJAJ d.o.o. Konjic; GLOCK-SIGURNOST d.o.o. Sarajevo; MARIĆ &Co d.o.o. Sarajevo; MEGGLE MLJEKARA d.o.o. Bihać; PLANET d.o.o. Posušje i PODRAVKA d.o.o. Sarajevo.

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.