Menu

  • Nadređena kategorija: ROOT
  • Kategorija: Novosti

Uspješno održana obuka za rad i projektovanje na fiber optičkim mrežama

Sarajevo, 22.12.2019. godine – Proteklog vikenda je u organizaciji tuzlanske kompanije Amned i kompanije Čip Sistemi iz Sarajeva na Ilidži održana dvodnevna obuka za rad i projektovanje na fiber optičkim mrežama s ciljem praktičnog razumijevanja i razvijanja vještine za kvalitetan dizajn, instalacije i održavanje fiber optičkih mreža.

Na edukaciji je prisustvovalo trinaest tehničara koji su većinom predstavnici kompanija koje se bave ili ulaze u poslove koji se tiču instalacija optičih mreža.

Mirzet Mehmedović, edukator kompanije Amned je na vrlo zanimljiv i funkcionalan način prisutnim predstavio temu optičkih mreža, tipovima optičkih kablova, spajanja, mjerenja, kao i projektorvanja. Kroz praktične primjere dobre prakse dao je jasna pojašnjenja oko rada na optičkim mrežama, što će – sigurni smo, u praksi koristiti tehničarima.

Dipl. ing. el. Eldin Merdić, predstavnik kompanije Čip Sistemi je kroz niz stručnih objašnjenja uz primjere iz svog iskustva također imao osvrte i dodatna pojašnjena tokom edukacije. Nakon teoretskog dijela predavanja svi prisutni su nastavili praktičnio dio edukacije na praktičnim primjerima uz rad na aparatima za mjerenje i varenje.

Tokom predavanja učesnici edukacije su više puta istakli značaj edukacije poput ove, dok je RIjad Rogo, uposlenik kompanije Čip Sistemi istakao: „Edukacija je bila odlična, imali smo priliku čuti dosta korisnih informacija bitnih za rad na optičkim mrežama, kao i za dalji rad nakon varenja i mjerenja, zaista smo dobili izuzetno korisna predavanja i veoma stručnog predavača“.

„Svaka čast organizatorima, edukacija je za svaku pohvalu, treba nam više ovakvih stručnih predavanja u koja su uključeni i tehničari, inžinjeri, sve osobe koje se bave ili imaju želju da se bave tehnologijama čija budućnost je tek pred nama“, izjavio je Tahir Omerbašić, jedan od učesnika.

Pored ove edukacije, kompanija Čip Sistemi, a i u saradnji sa Amnedom iz Tuzle u narednom periodu planira nove stručne edukacije i nastavak aktivnosti koje se tiču stručnog osposobljavanja tehničkih lica i osoba koje se nalaze u djelatnostima građevine i elektroinstalaterskih radova.

O Nama

23 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. tridesetak uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP).

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

 

Newsletter

Prijavite se na newsletter!

Vizija i misija kompanije

VIZIJA
Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti. 

MISIJA
Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.