Dobro došli na naš blog

“Kraj godine nije ni kraj, ni početak, već nastavak – sa svom mudršću iskustva u nama”, kazao je Hal Borland i smatrajući odluku i focus, kao najvažnijim elementima uspjeha – naš tim, tim Čip Sistemi već 23 godine slavi, sa svojim zaposlenicima, nastavke – završetke projekata, početke novih i godišnje obilježavanje ostvarenih rezultata. Tako je bilo i danas, u prostorijama kompanije, kao i prethodnih prethodnih godina – okupili su se i uposlenici i volonteri, mladi na praksi, koji imaju priliku naučiti i uvidjeti značaj rada u jednom ozbiljnom kolektivu.

Prema riječima Adise Tufo, vlasnice i generalne direktorice kompanije “Čip Sistemi”, zahvaljujući strateškim odlukama, godišnjim analizama i investiranjem u obrazovanje uposlenih, tokom 23 godine kompanija se izrazito istakla na bosanskohercegovačkom tržištu.

“Svaka nova poslovna godina naše kompanije, od osnivanja do danas, bila je uspješnija od prethodne. Naravno, kako se cijene mijenjaju, otvaraju granice time se utječe i na tržište, ali naš tim, rad i kvalitet ostaju”, ističe Tufo, dodajući da tim kompanije Čip Sistemi u 2019. godini bilježi brojne uspjehe među kojima su realizacije projekata neformalnog obrazovanja za Centrom za lično i profesionalno usavršavanje, a na osnovu kojih je vršena analiza, testiranje i educiranje svih uposlenih u kompaniji, kao i studenata i učenika sa prakse.

“Smatramo da je osnova razvoja svake kompanije i društva kvalitetan i kvalifikovan pojedinac na radnom mjestu i time se zaista trudimo ulagati u naš tim i njihova znanja i vještine”, rekla je generalna direktorica Adisa Tufo, koja je zajedničko druženje iskoristila kao priliku da se istaknu priznanja i uspjesi koje je ovaj tim dobio.

Naime, kako je prethodno istaknuto, pored edukacije sa CLPU, kompaniju i njen rad podržale su međunarodne organizacije među kojima je Evropska banka za obnovu i razvoj, a sa kojom realizuju projekat marketinškog i PR osnaživanja tima, redizajna stranica i brendiranja usluga koje nudi ova uspješna kompanija.

Uposlenici kompanije Čip Sistemi su u okviru projekta Savjetodavne podrške poslovnom upravljanju u Bosni i Hercegovini, a podrškom kompanije Deloitte, pod pokroviteljstvom Svjetske banke imali predavanja i radionica za osnaživanje tima,  a sve u cilju podsticanja uspješnog poslovanja preduzeća, te stvaranja novih radnih mjesta.

Kada govorimo o uposlenima, o ljudima – nemoguće je ne spomenuti prepoznatljivost kompanije Čip Sistemi na međunarodnom tržištu, a kroz priznanje Ujedinjenih nacija. UNDP u Bosni i Hercegovini je uz podršku Vlade Kraljevine Švedske organizovao sedmicu SDG Business Week 2019, kojom su promovisali Ciljeve održivog razvoja, te imali za cilj podići i svijest o izuzetno važnoj ulozi privatnog i javnog sektora, kao i svih pojedinaca u društvu – tokom promocije ciljeva, promovisali su i kompanije koje u svom poslovanju sprovode Ciljeve održivog i razvoja, te je gđa. Adisa Tufo dobitnica priznanja za lidere održivog razvoja u kategoriji “ljudi”. Kroz Ciljeve održivog razvoja sprovodi se i ISO standard kvaliteta, a koji je i ove godine potvrđen za ovaj uspješni tim.

Podržavajući obrazovanje, sticanje novih vještina i znanja – Čip Sistemi su i u 2019. godini bili tim koji je prihvatio i mlade srednjoškolce i studente u vidu mentorstva i pružanja novih znanja. Pružanjem prilike mladima nastavljena je saradnja sa Srednjom elektrotehničkom školom, kao i sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu i Elektrotehničkim fakultetom, također  Univerziteta u Sarajevu. U ovoj poslovnoj godini kompanija je vrata otvorila i novim zaposlenim, a sve kroz podršku projektu Sajma zapošljavanja koje vodi Zavod za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Nadalje, uprava na čelu sa gđom. Tufo podržala je i poslovne partnere, kao i kupce kompanije – odazivajući se na stručne edukacije i događaje, a svoju godinu su zaključili i održavanjem prvih stručnih edukacija ne samo za vlastite uposlenike, već i za sve zainteresovane, ponajviše elektroinstalatere i inženjere.

Pored društveno korisnog rada, a koji je postao i pečat ovog tima kojeg predvodi Adisa Tufo, za šta je nagrađena Zlatnom plaketom Gorske službe spašavanje Općine Ilidža, zasigurno se može reći da je godinu kompanije okrunisalo priznanje generalne direktorice – Večernjakov pečat za “Ponos BiH” dodjeljen u Mostaru. Nakon čega slijedi certifikat za “Brzorastuće kompanije u BiH” Poslovnih novina, te Bisnode4Exellence – Zlatni Bisnode certifikat za uspješno poslovanje kompanije Čip Sistemi, koji tim gđe. Tufo ističe kao tim onih sa kojima treba poslovati.

Da je generalna direktorica 365 stranica 2019. godine maksimalno iskoristila, ide u prilog i činjenica da je tim u 2019. godini krenuo u realizaciju projekta kućnih optičkih instalacija za kompaniju BH Telecom, a tu je i realizacija projekta mosta preko rijeke Željenice u naselju Pejton (Općina Ilidža), a na kojoj je tim Čip Sistema postavljao LED rasvjetu, kao i radio na ostalim elektroinstalaterskim radovima.

U poslovnoj viziji kompanije “Čip Sistemi” računa se i na značajniji iskorak u oblast izlaska na strana tržišta – kompanija je dobitnica detašmana Vanjskotrgovinske komore, a koji će ubrzo krenuti i u realizaciju.

Uz moto da rad, kvalitet i posvećenost pomjeraju granice – kompanija Čip Sistemi u Novu godinu ulazi jača nego ikada, poručuju njeni uposlenici.

Korištene oznake :

ČIP Sistemi

No comments yet