O NAMA

23 godine na tržištu

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je kompanija koja na bosanskohercegovačkom tržištu posluje od jula 1996. i ove godine slave 23 godine uspješnog poslovanja. Sa cca. trideset uposlenih, spadaju u kategoriju malih preduzeća (MSP), 100% u privatnom vlasništvu.

OSNOVNE DJELATNOSTI
Osnovna djelatnost su elektromontažerski i elektroinstalaterski radovi jake i slabe struje. Referenc lista investitora i poslovnih partnera iz cijele Bosne i Hercegovine je veoma reprezentativna. Rade sa mnogim dobavljačima elektro opreme i lako se prilagođavaju svim zahtjevima tržišta.
Od 1997. godine su ovlašteni distributeri interfonske opreme poznatog italijanskog brenda ACI Farfisa Intercoms. U svakom momentu raspolažu sa svim rezervnim dijelovima i nude ugradnju i kompletan servis.
Tim, u čijem su sastavu inženjeri elektrotehnike, tehničari i elektroinstalateri osposobljena je da zadovolji sve zahtijeve savremenog poslovanja, a koji se odnose na oblast elektroindustrije. U saradnji sa stalnim i provjerenim kooperantima, nude i projektovanje, mjerenja i atestiranja svih vrsta instalacija.
Sarađuju sa nekoliko univerziteta, a svi uposlenici prolaze kroz stalne seminare i edukacije, bilo stručne ili one koje se tiču motivacije, povećanja efikasnosti, produktivnosti ili zaštite na radu.

Strateško opredjeljenje firme ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo je da razvojem spektra proizvoda i usluga u sektoru elektroinstalacija i hobby centra ponudimo najbolje uslove za male i velike korisnike naših usluga i robe.

DODATNE DJELATNOSTI
U okviru kompanije od 2013. godine je registrovana poslovna jedinica iz oblasti kreativne industrije ”Hobby Art Centar” čija je osnovna djelatnost trgovina specijalizovanom robom. Maloprodajni objekat se nalazi u centru grada, u ulici Valtera Perića br. 4. Više o ovom sektoru pogledajte na www.hobby.ba.

U okviru kompanije 2017. godine pokrenuta je i izdavačka djelatnost “ArtBook”, čiji je cilj podsticanje, stimulisanje, razvoj, unapređivanje i modernizacija izdavaštva u domenu objave knjiga, časopisa i publikacija orjentisanih ka motivaciji i razvoju ličnosti i očuvanju kulturnih vrijednosti.
Od maja 2019. godine kompanije registruje još jednu poslovnu jedinicu “ALFA gradnja” čija je osnovna djelatnost “završni radovi u građevinarstvu” i trgovina (MP i VP materijalom za završne radove u građevinarstvu). Formira se tim na čelu sa građevinskim inženjerom, koji ima zadatak da razvije ovu djelatnost, koja je na terenu usko vezana za izvođenje elektroinstalacijskih radova.

NAŠ TIM

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

ČIP sistemi ponosno nose dodijeljeni epitet društveno odgovorne kompanije. Kroz saradnju sa univerzitetima i studentskim udruženjima, omogućavaju studentima elektrotehnike, ekonomije i ostalih društvenih nauka stručnu praksu. Kroz rad “na terenu” studenti i učenici se po prvi put susreću sa realnim sektorom.

Također je ostvarena saradnju i sa Centrom za edukaciju i istraživanje “Nahla”, kao i sa sa Nahlinom “Poslovnom zajednicom” koja djeluje u okviru ovog edukacijsko-informacijskog centra, a sve sa ciljem osnaživanja žena i žena u biznisu.

Ostvaruju veoma uspješnu saradnju sa nevladinim sektorom, kao što su organizacije Sumero i ProReha, koji se bave edukacijom i osposobljavanjem, inkluzijom i prekvalifikacijom osoba sa invaliditetom. A od 2018. godine ostvaruju i saradnju sa nevladinim sektorom unutar projekta Erasmus+ “Trans2Work” – projekta kojeg finansira Evropska komisija, a namjenjen je studentima sa invaliditetom. Cilj je prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

VIZIJA I MISIJA

VIZIJA

Biti među TOP 10 kompanija u BiH, u okviru registrovanih i pretežnih djelatnosti.

MISIJA

Ostati vjeran principima fer poslovanja, potpuno u skadu sa Zakonom i korektnim i visokomoralnim odnosima prema svim uposlenim. I dalje svojim kupcima i investitorima nuditi vrhunski proizvod i uslugu u skladu sa evropskim trendovima i potrebama bh. tržišta.

ČLANSTVO U POSLOVNIM UDRUŽENJIMA
– Udruženje za demokratiju, poduzetništvo i kulturu “Poduzetnice IN” (Bosna i Hercegovina);
– Centar za edukaciju i istraživanje “Nahla” (Bosna i Hercegovina);

CERTIFIKATI I PRIZNANJA

– Politika kvaliteta koju sprovode je certifikovana standardom ISO9001:2015;
– Cetifikat za društvenu odgovornosti ISO26000:2010;
– Certifikat bonitetne pouzdanosti LRC za 2016/2017;
– Certifikar Bonitetne pouzdanosti AAA+ koji dodjeljuje bonitetna kuća Bisnode za 2017/2018. godinu;
– Certifikat Brzorastuća kompanija u BiH, za 2017. godinu;
– Priznanje generalnoj direktorici Adisi Tufo “Uspješna žena BiH” (Sarajevo, 2017) iz oblasti poduzetništva;
– Priznanje generalnoj direktorici Adisi Tufo “Naj Žena 21. veka Jugoistočne Evrope” (Beograd, 2017), oblast poduzetništva;
– Priznanje generalnoj direktorici Adisi Tufo “Dama godine 2018” (Beograd, 2017), za oblast poduzetništva i društvenog aktivizma.
– Priznanje generalnoj direktorici Adisi Tufo “Povelja: dolina kraljeva vekova i jorgovana”, za naučni rad iz oblasti poduzetništva, Kopaonik 2019.
– Priznanje Večernjakov pečat generalnoj direktorici Adisi Tufo u oblasti gospodarstva kao “Ponos Bosne i Hercegovine”, Mostar, maj 2019.