Dobro došli na naš blog

SARAJEVO – Kompanija Čip Sistemi d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Amned d.o.o. Tuzla organizuje intenzivnu obuku za osposobljavanje za rad na fiber optičkim instalacijama i projektovanje istih.

Predavanja i obuka sa teoretskim i praktičnim dijelom, omogućava polaznicima praktično razumijevanje i vještine za kvalitetan dizajn, instalacije i održavanje fiber optičkih mreža.

Obuka će polaznicima osigurati znanje primjenjivo u aplikacijama za posao u oblasti telekomunikacija i na optičkim LAN/WAN mrežama, G-PON mrežama FTTB i FTTH mrežama.

Kandidati nakon stečenog znanja mogu lako pronaći posao u ovoj oblasti na domaćem, a posebno inostranom tržištu.

Obuka je namijenjena polaznicima koji žele praktično naučiti kako spajati optičke kablove, postavljati konektore, testirati i rješavati praktične problem na fiber optičkim mrežama, s ciljem povećanja efikasnosti, pouzdanosti i smanjenja troškova zastoja u mrežnom prometu.

Polaznicima nisu neophodna predznanja o fiber optičkim mrežama.

Svi zainteresiranim koji svoju karijeru žele započeti ili nastaviti u poslu sa fiber optičkim mrežama, kao experti i projektanti bez obzira na trenutni profil i zanimanje.

Obuka se sastoji od 16 sati nastave, a koja će biti organizovana u subotu i nedjelju, 22. i 23.08.2020. godine od 10:00 do 18:00 sati, u prostorijama kompanije Čip Sistemi na Ilidži, adresa: Edhema Eke Džubura 48D.

Cijena obuke je 250,00KM + PDV, a Vaše prijave možete izvršiti putem e-mail adrese info@cipsistemi.ba, nakon čega ćete dobiti potvrdu o učešću, te uputstvo za uplatu.

Tokom obuke teme predavanja će biti slijedeće:

Tipovi optičkih kablova po standardu ITU-T-a i njihova primjena, tipovi: fiber optički konektora, optičkih ormara,optičkih spojnica,razdjelnika i prespojnih kablova;

Tipovi optičkih mreža: FTTx, PTPF (Point To Point Fiber) optičke mreže, DWDM (Dense Walvelength Division Multiplexing) mreža i njihovu primjenu;

Fiber optičke PON mreže i njihovu praktična primjena;

Pripremakabla za priključenje (skidanje izolacije, montaža konektora, pregled konektora);

Spajanje optičkih kablova, uređaji za spajanje;

Osnovna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (VFL, PM, LS);

Zahtjevna mjerenja na fiber optičkim instalacijama (OTDR);

Uspostavljanje optičke veze, otkrivanje grešaka, testiranje i pohranjivanje podataka.

Korištene oznake :

ČIP Sistemi

No comments yet