Dobro došli na naš blog

Sarajevo, 22.12.2019. godine – Proteklog vikenda je u organizaciji tuzlanske kompanije Amned i kompanije Čip Sistemi iz Sarajeva na Ilidži održana dvodnevna obuka za rad i projektovanje na fiber optičkim mrežama s ciljem praktičnog razumijevanja i razvijanja vještine za kvalitetan dizajn, instalacije i održavanje fiber optičkih mreža.

Na edukaciji je prisustvovalo trinaest tehničara koji su većinom predstavnici kompanija koje se bave ili ulaze u poslove koji se tiču instalacija optičih mreža.

Mirzet Mehmedović, edukator kompanije Amned je na vrlo zanimljiv i funkcionalan način prisutnim predstavio temu optičkih mreža, tipovima optičkih kablova, spajanja, mjerenja, kao i projektorvanja. Kroz praktične primjere dobre prakse dao je jasna pojašnjenja oko rada na optičkim mrežama, što će – sigurni smo, u praksi koristiti tehničarima.

Dipl. ing. el. Eldin Merdić, predstavnik kompanije Čip Sistemi je kroz niz stručnih objašnjenja uz primjere iz svog iskustva također imao osvrte i dodatna pojašnjena tokom edukacije. Nakon teoretskog dijela predavanja svi prisutni su nastavili praktičnio dio edukacije na praktičnim primjerima uz rad na aparatima za mjerenje i varenje.

Tokom predavanja učesnici edukacije su više puta istakli značaj edukacije poput ove, dok je RIjad Rogo, uposlenik kompanije Čip Sistemi istakao: „Edukacija je bila odlična, imali smo priliku čuti dosta korisnih informacija bitnih za rad na optičkim mrežama, kao i za dalji rad nakon varenja i mjerenja, zaista smo dobili izuzetno korisna predavanja i veoma stručnog predavača“.

„Svaka čast organizatorima, edukacija je za svaku pohvalu, treba nam više ovakvih stručnih predavanja u koja su uključeni i tehničari, inžinjeri, sve osobe koje se bave ili imaju želju da se bave tehnologijama čija budućnost je tek pred nama“, izjavio je Tahir Omerbašić, jedan od učesnika.

Pored ove edukacije, kompanija Čip Sistemi, a i u saradnji sa Amnedom iz Tuzle u narednom periodu planira nove stručne edukacije i nastavak aktivnosti koje se tiču stručnog osposobljavanja tehničkih lica i osoba koje se nalaze u djelatnostima građevine i elektroinstalaterskih radova.

Korištene oznake :

ČIP Sistemi

No comments yet