Menu

O Nama

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo - osnovani su početkom 1996. godine, a 01. jula 1996. zvanično počinju sa radom. Dvadeset i dvije godine uspješno posluju na tržištu Bosne i Hercegovine i regiona.

Kompanija je osnovana kao porodična kompanija i 100% je u privatnom vlasništvu.

OSNOVNE DJELATNOSTI

Osnovna djelatnost su elektromontažerski i elektroinstalaterski radovi jake i slabe struje. Posjedujemo veoma reprezentativnu referenc listu investitora i poslovnih partnera u cijeloj Bosni i Hercegovini. Kod izvođenja radova se trudimo da koristimo najkvalitetniju opremu, također veoma se lahko prilagođavamo svim zahtjevima investitora.

Dvadeset i jednu godinu (od 1997. godine) smo distributeri interfonske opreme, poznatog italijanskog brenda ACI Farfisa Intercoms, za tržište Bosne i Hercegovine. Naglašavamo da u svakom momentu imamo sve rezervne dijelove i obezbijeđen kompletan servis. Lista objekata na kojima je montirana naša interfonska oprema je veoma duga i reprezentativna.

Naš tim, u čijem su sastavu inžinjeri, tehničari i elektroinstalateri, veoma je osposobljena da zadovolji sve zahtijeve savremenog tržišta, koji se odnose na oblast elketroindustrije.

Sarađujemo sa nekoliko univerziteta i svi naši uposlenici se konstantno edukuju. Podržavajući formalno obrazovanje, ali i neformalno, kroz treninge, seminare i radionice, se trudimo da pratimo nove trendove.

DODATNA DJELATNOST

Osim osnovnih djelatnosti, kompanija ČIP sistemi od oktobra 2013. godine uvodi novu djelatnost iz oblasti trgovine, maloprodaje i veleprodaje trendovskog hobi i art repromaterijala - Hobby Art Centar. Snabdijevamo svoje trgovine, ali i specijalizovane trgovine širom Bosne i Hercegovine, također izvozimo u Hrvatsku, Crnu Goru i Njemačku. Pored ovoga, u okviru hobi programa pokrenuli smo i proizvodnu djelatnost. S tim u vezi pored veleprodaje i izložbenog salona u ul. Edhema Eke Džubura 48D, naši kupci za svoje kreativne ideje mogu posjettiti naše poslovne jedinice na Marijin Dvoru - Hobby Art Centar - Megacentar "Creative Corner" u ul. Valtera Perića br. 4 i Hobby Svijet vune na Pofalićima, ul. Kolodvorska br. 3. Više o ovom sektoru pogledajte na www.hobby.ba.

U okviru kompanije 2017. godine pokrenuta je i izdavačka djelatnost "ArtBook", čiji je cilj podsticanje, stimulisanje, razvoj, unapređivanje i modernizacija izdavaštva u domenu objave knjiga, časopisa i publikacija orjentisanih ka motivaciji i razvoju ličnosti i očuvanju kulturnih vrijednosti.

DRUŠTVENA ODGOVORNOST

ČIP sistemi ponosno nose dodijeljeni epitet društveno odgovorne kompanije. Kroz saradnju sa univerzitetima i studentskim udruženjima, omogućavamo studentima elektrotehnike i ekonomije stručnu praksu u našoj kompaniji. Kroz rad "na terenu" studenti se prvi put susreću sa stvarnim radom u jednom privrednom društvu.

Također smo ostvarili saradnju i sa Centrom za edukaciju i istraživanje "Nahla", kao i sa sa Nahlinom "Poslovnom zajednicom" koja djeluje u okviru ovog edukacijsko-informacijskog centra, a sve sa ciljem osnaživanja žena i žena u biznisu.

Imamo veoma uspješnu saradnju sa nevladinim sektorom, kao što su organizacije Sumero i ProReha, koji se bave edukacijom i osposobljavanjem, inkluzijom i prekvalifikacijom osoba sa invaliditetom. A od 2018. godine ostvarujemo i saradnju sa nevladinim sektorom unutar projekta Erasmus+ "Trans2Work" - projekta kojeg finansira Evropska komisija, a namjenjen je studentima sa invaliditetom. Cilj je prelaz studenata sa invaliditetom od visokog obrazovanja do zapošljavanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

CERTIFIKATI I PRIZNANJA

Politika kvaliteta koju sprovodimo je certificirana standardom ISO9001:2015;

Cetifikat za društvenu odgovornosti ISO26000:2010;

Certifikat bonitetne pouzdanosti za 2016/2017;

Priznanje generalnoj direktorici Adisi Tufo "Uspješna žena BiH" (Sarajevo, 2017)iz oblasti poduzetništva;

Priznanje generalnoj direktorici Adisi Tufo “Naj Žena 21. veka Jugoistočne Evrope” (Beograd, 2017), također u oblasti poduzetništva;

Priznanje generalnoj direktorici Adisi Tufo "Dama godine 2018" (Beograd, 2017), za oblast poduzetništva i društvenog aktivizma.

ČLANSTVO U POSLOVNIM UDRUŽENJIMA

Udruženje za demokratiju, poduzetništvo i kulturu "Poduzetnice IN" (Bosna i Hercegovina);

Centar za edukaciju i istraživanje "Nahla" (Bosna i Hercegovina);

Udruženja privrednika "Pozitiv" (Bosna i Hercegovina);

Virtualni ženski poduzetnički centar (Republika Hrvatska);

 

 

 

O Nama

22 godine na tržištu Bosne i Hercegovine!

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo su osnovani početkom 1996. godine, a 01. jula 1996. zvanično su počeli sa radom. Iza nas su pune dvadeset i dvije godine uspješnog rada i veoma bogatog iskustva.

ČIP SISTEMI d.o.o. Sarajevo osnovani su kao porodična firma i 100% su u privatnom vlasništvu.

Kontakt

Edhema Eke Džubura 48D              
71210 Ilidža, BiH
Tel: +387 33 714 900
Fax: +387 33 714 900
E-mail: info@cipsistemi.ba

Newsletter

Prijavite se na newsletter!